• WOS schittert op eerste Q-Cup wedstrijd!

   
  Te Mechelen ging zondag de eerste Q - Cup wedstrijd door.
  Joppe, Laurens en Arthur traden dapper de wedstrijd in en mochten met opgegeven hoofd eindigen. 
  Een overwinning, een vijfde en elfde plaats! 
   
  WOS mag fier zijn op jullie resultaten en de inzet van trainer Erwin.
   
  ​5
   
  Proficiat vanwege bestuur WOS
   
 • Succes voor Optimistenzeilers WOS op OBK Optimist Benjamin

  Zaterdag 26 augustus en zondag 27 augustus 2017 werd in Oostende (VVW inside) het OBK Optimist Benjamin gezeild. Deze wedstrijd was eveneens een nationale wedstrijd voor de miniemen.
  4 Zeilers (allemaal lid van de WOS) behaalde schitterende podiumplaatsen!
  Bij de miniemen behaalde Margaux Keppens (links op 1 ste foto) een mooie 2 de plaats.
  Zij was met haar 2 de plaats ook het 1 ste meisje bij de miniemen.
   
  Foto 1
   
  Bij de benjamins was heel het podium voorzien van WOS zeilers! 
  In het midden en Belgisch kampioen: Anders Bultynck, 
  2 de plaats : Andreas Keppens en 
  3 de plaats en tevens 1 ste meisje (links op 2 de foto) Janne Ravelingien.
   
  Foto 2
   
  De volledige uitslag is terug te vinden op de website/facebook van DOCB.
  Op deze prachtige uitslagen mogen we als WOS leden terecht fier zijn!
  Proficiat aan de jonge zeilers, hun trainers en begeleiders.
   
  Het bestuur.
   
  Verslag opgemaakt door Ingrid Bellemans
   
 • 8e clubwedstrijd dd. 26-08-2017

  Bij zonnig weer en zachte wind, een ideaal weertje zoals het nog komen mag, werden sportief en ontspannen vier vrij ruime reeksen gevaren.

  Bij de optimisten kwamen drie jonge zeilers aan de start. Het was de winnaar van vorige wedstrijd Laurens Bijnen en de nummers een en twee in het klassement. Arthur Valcke, die de leiding had in het klassement won de eerste en derde reeks. Joppe Schoonbaert won de tweede en de vierde reeks en zodoende de wedstrijd en voert meteen opnieuw het algemeen klassement aan. Het blijkt in elk geval een goede training te zijn geweest voor de daags daarop volgende Q-cup. Deze wedstrijd werd door Arthur gewonnen en Joppe en Laurens behaalden ook een mooi resultaat.

  Bij de grote jongens kon een leuke en gevarieerde opkomst de wedstrijd verrassend maken. De zeilers op Standaard Laser finishten als eersten en wonnen na berekening ook de reeksen. Axel Mathot won de eerste en de tweede. Bart van Rijsbergen won de twee laatste reeksen en meteen ook de wedstrijd. In de grote groep volgers kon Frederik Valcke vlot zijn derde plaats veilig stellen. Bij de andere deelnemers werden sterk wisselende posities opgetekend. Zo kon de winnaar van vorige wedstrijd Christophe maar nipt een vijfde plaats halen dank zij een deftige reeks en toch enkele punten sprokkelen voor het algemeen klassement, waarin de leiderspositie wordt versterkt maar hoegenaamd nog niet verzekerd is. In dit klassement komt Frederik Valcke de top drie binnen na Philippe Carlier.

  Al zijn er maar twee wedstrijden meer te varen  toch is nog veel mogelijk voor en binnen de podiumplaatsen. De voorlaatste wedstrijd komt er aan op16 september, om dan twee weken later te kunnen afsluiten na hopelijk negen leuke wedstrijden..

  ​Via volgende link kan je uitslag zien: /admin/resources/clw08n4-uitslag.xls

  ​En tenslotte via deze link de tussenstand na 8 clubwedstrijden: /admin/resources/clj17n08-tussenstand.xls

  Het bestuur.

 • 7de clubwedstrijd dd. 12/08/2017

  Bij zonnig weer en redelijk sterke wind konden plezierig en sportief vijf korte reeksen gevaren worden. Het werd de wedstrijd met vele afwisseling in de verschillende reeksen.

  Bij de optimisten werd het een duel tussen Laurens Bijnens en Arthur Valcke. Deze won de eerste en vierde reeks. Laurens ging vooraf in de tweede en derde. De laatste reeks zou de beslissing brengen en Laurens haalde het. Met zijn tweede plaats doet Arthur een goede zaak in het jaarklassement dat hij nu aanvoert.

  Bij de grote jongens ging het er zeer gevarieerd aan toe. De vijf reeksen brachten vier verschillende winnaars. Al finishte Luc Vermeesch, op een soms planerende Finn, in elke reeks als eerste, hij kon maar één reeks op zijn naam laten schrijven. Andere enige reekswinnaars waren Margo Du Bois en gelegenheidszeiler Pepijn Raeymaekers, die de laatste reeks won.

  Christophe Vakaet kon twee reeksen winnen. Toch kwam er een dubbele ex-aequo uit de berekeningen, na een aftrekreeks, met Pepijn Raeymaekers en Bjarne Deram, in de laatste drie reeksen sterk telkens tweede eindigend. De twee gewonnen reeksen gaven de doorslag. Gelukkig dat Bjarne de laatste reeks niet won of er was geen sprake meer van een ex-aequo en een spelende Christophe in de laatste reeks zou er aan geweest zijn voor de moeite. Hij won wel, zoals al een tijdje verwacht, nu de zevende wedstrijd, door deelnemers en supporters als mooi en spannend gewaardeerd.

  Het algemeen klassement wordt nu aangevoerd door Christophe Vakaet. Philippe Carlier volgt en Bjarne Deram neemt nu de derde podiumplaats.

  Met nog drie wedstrijden te gaan, waar bij een grote opkomst nog heel veel punten te verdienen vallen, is nog niets beslist.

  De volgende wedstrijd komt er aan op 26 augustus. Wij verwachten dan ook velen die uitgerust terug komen uit verlof en hun zeil willen spannen.

  ​Met volgende link kan u de uitslag terugvinden: /admin/resources/clw07n5-uitslag-cl7.xls

  ​Hierbij de tussenstand na 7 clubwedstrijden: /admin/resources/clj17n07-tussenst-na-cl7.xls

  Het bestuur.