• 9e clubwedstrijd dd. 16/09/2017

  De voormiddag beloofde niet veel goeds voor de voorlaatste clubwedstrijd. In de namiddag namen drie standaard lasers het tegen elkaar op in een ontspannen sfeer bij lichte wind. Het waren niet de minsten die onderling met gelijke wapens zouden strijden. Het waren de winnaar en de tweede van de vorige wedstrijd en de leider in het algemeen klassement.

  Christophe zou zijn leidersplaats zo goed als veilig kunnen stellen. Hij won vier van de vijf reeksen en meteen duidelijk ook zijn derde clubwedstrijd op zes deelnames. Axel won de derde reeks. Bart was deze wedstrijd in een minder goede doen dan drie weken geleden.

  De top van het algemeen klassement lijkt in een definitieve plooi gevallen te zijn, tenzij er nog zeer grote verassingen komen. Voor de derde plaats zijn er nog meerdere kandidaten.

  De laatste clubwedstrijd wordt gevaren op zaterdag 30 september. Deze zal uitsluitstel geven over het volledige clubkampioenschap.

  ​Via volgende link zie je de uitslag van CL 9: /admin/resources/clw09n5-uitslag-1.xls

  ​En hier volgt de tussenstand na 9 clubwedstrijden: /admin/resources/clj17n09-tussenstand-na-cl9.xls

  Het bestuur.

 • Oostende fietst???       Oostende zeilt!!!           03 september 2017

  Er kan teruggeblikt worden op een succesvolle activiteit die dag.

  Zowel de terugkomdag als de participatie in de activiteit “Oostende fietst” waren inderdaad een schot in de roos!

  Jong en oud, met velen waren ze die morgen, samen gezellig met elkaar op het water.

  In de namiddag werd de club daarnaast overspoeld met tientallen, honderdtallen fietsers die even hun fiets wilden laten staan om gezellig mee te zeilen op onze meermansboten. De opkomst was zo overweldigend dat ook motorboten dienden bij te springen om alle geïnteresseerden  een kans te geven het ruime sop van Spuikom op te gaan.

  Deze geboden opportuniteit werd door hen enthousiast en uitermate positief onthaald.

  Een meer dan geslaagde dag!

   

  We willen allen nog hartelijk danken – zeilers jong en oud – alsook de vele jongeren die deze dag hebben omkaderd voor het welslagen van die dag en de positieve uitstraling van de club.

   

  Tevens willen we ook nog onze oprechte dank uitspreken aan de firma Ijstijd L'o & Hug'o uit Ettelgem voor de (zeer lekkere) ijsjes sponsoring op die dag en tijdens de Q-Cup wat het geheel nog een extra toets gaf.

   

  Het bestuur  

 • Q-cup 2 september 2017

  Op 2 september werd de tweede wedstrijd van de Q-cup gevaren. Deze werd georganiseerd door de Vlaamse Federatie en de Watersport Oostende Spuikom. Drieëndertig beginnende optimistjes kwamen aan de start.

  Er waren negen deelnemers van de organiserende club voor wie het een thuiswedstrijd zou worden met de top drie van de eigen optimistencompetitie. Arthur Valcke, die de eerste Q-cup won kon er zijn positie verdedigen of versterken. Met een delegatie van RBSC, vooral uit Heusden beloofde het een spannende wedstrijd te worden.

  Het was zalig warm maar in de morgen mocht er wel wat meer wind zijn. Er konden toch vlot twee reeksen gevaren worden in de voormiddag op de spiegelgladde plas en in de namiddag kwamen er nog drie spannende reeksen bij dank zij een mooie zomerwind.

   

  Robertien Vanneste zette meteen de bakens uit voor RBSC Heusden door de eerste reeks te winnen. De tweede werd gewonnen door Thorvald Sergeys van Galgenweel en de derde ging naar Justine Van de Voorde -Van Bocxlaar van RBSC. Pas in de vierde reeks kwamen de thuiszeilers serieus opzetten. Joppe Schoonbaert won de vierde reeks voor Arthur Valcke en meteen was Arthur virtueel leider in de wedstrijd. De vijfde reeks werd hem echter fataal en zo werd hij nog naar de vierde plaats in het dagklassement verwezen. Die vijfde reeks werd met brio gewonen door opnieuw Robertien. Zij werd dan ook de winnaar van de dag voor Laurens Bijnens, die de meest regelmatige was van de WOS-zeilertjes. De derde plaats ging naar Maarten Boot van RBSC. De vijfde plaats was weer voor RBSC in de persoon van Justine en de zesde plaats werd weer ingenomen door Joppe Schoonbaert, de enige reekswinnaar van de organiserende club. Met afwisselend tussen RBSC en WOS werden de eerste zes plaatsen verdeeld. De beste drie WOS-zeilers haalden succes elk op een andere manier.

  In het klassement na twee wedstrijden behoudt Arthur Valcke zijn leidersplaats. Hij wordt er nu vergezeld door Maarten Boot, tweede in de eerste wedstrijd. De winnaar van de dag Robertien wordt derde. Joppe Schoonbaert klimt op naar de vierde stek en Laurens Bijnens springt naar de zevende plaats. Met drie in de eerste tien staat de club er goed voor. Wij duimen en zeker voor de eerstvolgende wedstrijden in de eigen streek te Brugge en bij Inside/Outside op de Spuikom.

  vlnr : Laurens Bijnen, Robertien Vanneste en Maarten Boot. 

   

  Het wedstrijdresultaat vindt U via volgende link: /admin/resources/resultaat-wos-2sept2017.xls

   

  Met vreugde dankt het bestuur de vele enthousiaste medewerkers voor de organisatie en de invulling van de omkadering.